Promocija školskog sporta

0
1753

skolski sportU cilju promovisanja školskog sporta, danas je u zgradi Grada priređen svečani prijem za učenike i nastavnike kragujevačkih osnovnih škola koji su u različitim disciplinama, na opštinskim i okružnim školskim sportskim takmičenjima, ekipno i pojedinačno ostvarili najbolje rezultate.

Ekipno prvo mesto na opštinskom i okružnom takmičenju u stonom tenisu za devojčice osvojila je OŠ „Živadinka Divac“, OŠ „Stanislav Sremčević“ osvojila je ekipno prvo mesto na opštinskom i okružnom takmičenju u stonom tenisu za dečake kao i ekipno prvo mesto na opštinskom takmičenju u odbojci za dečake. OŠ „Radoje Domanović“ bila je prva na opštinskom i druga na okružnom takmičenju u rukometu za dečake, dok je u rukometu za devojčice prvo mesto na opštinskom takmičenju osvojila OŠ „Jovan Popović“. Prvo mesto na opštinskom i okružnom takmičenju u odbojci za devojčice osvojila je OŠ „Mirko Jovanović“.

Ekipe su nagrađene diplomama i dresovima, a pročitana su i imena učenika koji su osvojili prva i druga mesta u plivanju. OŠ „Jovan Popović“ uručena je plaketa za učešće najvećeg broja učenika u svim disciplinama u školskim takmičenjima u 2013. godini.

– Školski sport u gradu Kragujevcu već godinama pokazuje dobre rezultate. Mi smo se dogovorili da ove godine pokažemo njihove rezultate ne samo deci, njihovim roditeljima, direktorima škola i nastavnicima, nego i javnosti Kragujevca. Ove godine smo podelili dresove i diplome i to je praksa koju ćemo nastaviti i naredne. Cilj je da mlade ljude koji su postigli dobre rezultate promovišemo, da decu masovnije uključimo u školski sport i da pokažemo i drugima da grad Kragujevac poštuje vrednosti i da te vrednosti treba da pokaže i nagradi – rekao je ovom prilikom Dragoslav Milošević, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, kulturu i sport.

Za razvoj školskog sporta kome će se u narednom periodu posvetiti mnogo više pažnje, u budžetu je planirano 1,8 miliona dinara za narednu godinu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime