Promocija rekreacije na terenima kod Sokolane

0
1454

Na rekonstruisanom terenu kod Sokolane, sa članovima NVO “Posle kiše”, gradski većnik zadužen za sport Predrag Stevović odigrao je basket 3 na 3 i poklonio lopte za sledeće sportske susrete.

“Sportski tereni kod Sokolane među prvima su koje smo rekonstruisali i obnovili od početka mandata i pravi su primer koliko možemo da uradimo sredstvima koja ne predstavljaju veliki udarac za gradski budžet, a sa druge strane dobijemo mnogo, veliku zahvalnost stanovnika Stare radničke kolonije i njihovo zadovoljstvo jer su konačno dobili mesto u svom naselju za sportske aktivnosti”, rekao je Stevović.

On je istakao da rekonstrukcijom terena grad ne staje u nameri da brine o mladima i promoviše sport, rekreaciju i zdrave stilove života i najavio otvaranje rekonstruisanih terena u naselju Bagremar sledeće nedelje.

Stevović je istako i dobru saradnju sa nevladinom organizacijom “Posle kiše”.

“Ovde se na delu vidi posvećenost i altruizam članova NVO Posle kiše koji brojnim humanitarnim akcijama daju svoj doprinos društvu, radom sa decom i mladima iz tog naselja. Oni vole svoju Staru radnički koloniju, vole svoje naselje, ove terene, a grad Kragujevac je tu da im pruži svaku podršku i ne samo njima nego celom naselju. Lopte koje danas poklanjamo pokazuju da grad i dalje misli o svakom naselju”, kazao je Stevović i najavio akcije besplatnih treninga za mlade iz ovog naselja u košarkaškim školama čiji je osnivač grad Kragujevac, jer i mladi koji nemaju finansijskih mogućnosti, moraju da dobiju šansu da nauče sport koji vole.

“Posle četrdeset godina tereni u našem naselju su sređeni i renovirani. Mnogo porodica sa decom i mladih se okupljaju ovde svakodnevno, šetaju se, rekreiraju, igraju fudbal, košarku, odbojku, druge sportove. Veoma nam znači podrška grada i uprave za sport jer smatram da je sport najbolja prevencija za sve, jača duh mladih i razvija u pravom smeru”, kaže Dušan Mirić, predsednik NVO “Posle kiše”.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime