Promocija „Prodajnog ciklusa“

3
1572

prodajni ciklus

U utorak od 18 sati, u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“, biće promovisan prvi srpski operativni priručnik za prodaju „Prodajni ciklus“, Nikole Lazovića.

Autor je razradio sedam koraka prodajnog ciklusa, vremena između inicijalnog kontakta sa klijentom – do postprodaje. Poznavanje tog procesa omogućava jasno definisan redosled postupaka i podrazumeva neprekidnu analizu u cilju unapređenja odn. predvidivosti uspeha. Ovo je prvi priručnik na našem tržištu koji se analitički i praktično bavi temom prodaje, a objavljen je u oktobru ove godine.

Ova knjiga je osmišljena kao radni dokument, operativni svakodnevni priručnik čijim popunjavanjem i svakodnevnim korišćenjem prodavci (agenti, menadžeri i vlasnici firmi) dobijaju scenario (playbook) za prodaju svojih proizvoda i/ili usluga i unapređenje svoje prodajne komunikacije. 

Za razliku od drugih knjiga u prodaji koje se bave samo prodajnim razgovorom ili nekim još užim delom procesa prodaje, ova knjiga obuhvata celokupan proces rada. Sa procesima planiranja, prospektinga – traženja klijenata i pripreme obradio sam predprodajne aktivnosti, za mene najvažniji deo. Prodajni razgovor prikazan je u delu sastanak, prezentacioni ciklus i zatvaranje sa puno praktičnih dokazanih primera. Postprodajne aktivnosti opisane su u poglavlju follow up – servis klijenata na jedinstven i inovativan način. 

U poglavljima, svaki podnaslov predstavlja deo praktičnog rada prodavca, tabele i definicije služe za svakodnevno čitanje i analizu. Mape uma slikovito prikazuju procese opisane u knjizi i daju Vam mogućnost vizuelnog doživljaja. Popunjavanjem svake prazne linije i polja u tabeli Vi sami pišete svoju knjigu, svoj Prodajni ciklus.

3 KOMENTARI

  1. Ispravite ovo ,,prvi priručnik,, … svako koga interesuje ova tema dobro zna da postoje desetine takvih knjiga i priručnika …

  2. Prvi srpski operativni prirucnik za profesionalnu prodaju…napisan iz prakse na srpskom trzistu, ako nekome treba dodatno objasnjenje neka mi se javi na mojim profilima…Nikola Lazovic

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime