Promocija olimpizma u Kragujevcu u septembru

0
357

U godini Olimpijskih igara u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije “DDOR Novi Sad” u gradovima Srbije održava se manifestacija “Olimpijska staza” koja promoviše olimpizam i olimpijske vrednosti.

Do sada je taj sportski događaj održan u Vršcu, Užicu i Pirotu, a u septembru će domaćini biti gradovi Kragujevac i Novi Sad. Tim povodom, sa predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije i direktorom DDOR Novi Sad Filijale u Kragujevcu, Ivanom Veselinovićem, razgovarao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

“Ideja četvrte po redu manifestacije ove godine koja će u Kragujevcu biti organizovana u septembru je da naši sugrađani kroz šetnju svojim gradom nauče više o olimpijskim vrednostima, istorijatu olimpizma, da se oprobaju u tradicionalnim sportskim igrama, prođu različite poligone spretnosti i kao pojedinci, u paru, u okviru porodice ili grupe uživaju toga dana. Želja nam je takođe da kroz Kragujevac od početne do centralne lokacije Kragujevčani prođu kroz šetalište i svoj grad upoznaju na malo drugačiji način uz poruku da je važno učestvovati i naučiti više o sportu i gradu u kome žive”, kazao je Stevović.

Koordinator za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije Milan Pavlović, kazao je da velikim sportskim događajem koji će u Kragujevcu biti održan u septembru žele da građanima predstave olimpijske vrednosti i sport iz prve ruke i na način na koji oni to zaslužuju.

„DDOR Olimpijska staza“ biće realizovana u pet etapa na nekoliko lokacija u gradu na kojima će se promovisati olimpijski duh i olimpijske vrednosti. U ime organizatora Pavlović je pozvao sve Kragujevčane, organizacije, osnovne i srednje škole da se prijave i uzmu učešće u ovoj manifestaciji u što većem broju, a očekuju ih vredne nagrade i pokloni.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime