Promocija novogodišnjih čestitki povodom Međunarodnog dana volontera

1
1720

Generalna skupština UN proglasila je 1985. godine 5. decembar Međunarodnim danom volontera. U više od 100 zemalja ovaj dan se proslavlja kao „dan dobrih ljudi“, kao dan dobrovoljnog rada za društveni napredak.
Cilj obeležavanja ovog datuma jeste da se usmeri pažnja javnosti na važnost volontarizma u razvoju društva i da se aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učine vidljivim. Volonteri su najznačajna snaga svakog nacionalnog društva, pokretačka snaga humanosti i nosioci ljudskih vrednosti.

Srbija je na 45 mestu svetske liste i na 2. mestu u regionu po broju svojih volontera (16% stanovništva se angažuje volonterski).

Ove godine, povodom Dana volontera, kragujevački Crveni krst organizuje svečanost posvećenu svojim najmlađim volonterima, na kojoj će biti promovisane novogodišnje čestitke, koje su rezultat rada učenika, a čijom se prodajom obezbeđuju sredstva za novogodišnje paketiće za siromašnu i bolesnu dece Krgaujevca.
Na ovogodišnjem konkursu „Jedan paketić mnogo ljubavi“, učestvovalo je 663 učenika i predškolaca iz 13 osnovnih škola, jedne srednje i Centra za likovno usavršavanje „Celus. Stručni žiri je odabrao 7 najboljih radova koji će se štampati za čestitku, kao i po jedan rad iz svake škole koje su dostavile radove u Crveni krst. Svi navedeni autori će biti nagrađeni na današnjoj svečanosti koju će od 17 sati upriličiti Crveni Krst.

Ovim povodom Udruženje mladih Kragujevca KG POLIS i internet portal Ritam Grada nagradiće autore idejnih rešenja za novogodišnje čestitke paketom vaučera koje će učenici moći da realizuju na zatvorenom bazenu SC Park i Cineplexx Kragujevac Plaza. Ovo će biti uvertira u veliku humanitarnu akciju pod nazivom “Mladi za najmlađe” koju će Kg Polis i Ritam Grada realizovati tokom tekućeg meseca i o kojoj će naši čitaoci uskoro biti detaljno obavešteni.

1 KOMENTAR

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime