Promocija knjige “Adamovo rebro”

0
131

Kulturni centar „Radoje Domanović“ iz Rače, danas u 19 sati, predstaviće publici knjigu „Adamovo rebro“ autorke Branke Baretić Milenković.

U radnju ovog psihološkog modernog romana smešten je isečak jednog beogradskog vrelog leta i dah dalekih egipatskih mirisa i boja. Smeštene su raskošne metafore sveta koji nas okružuje, od najsitnijih predmeta iz naše svakodnevice, preko fizionomija i navika slučajnih ili namernih prolaznika svačijeg života,  sve do poniranja u najskrivenije kutke uma i duše.

Ovo je ispovest pet žena i priča surove realnosti koja obuhvata porodično nasilje, alkoholizam, podvođenje, suočavanje sa neizlečivom bolešću i smrću – skrnavljenje duše u svim oblicima i obimima.

Branka Baretić Milenković već tri decenije piše dramske tekstove i realizuje pozorišne predstave za decu ( „Dogodilo se na Kinšasi“, „Ja, peti element“, „Ludi svet“…). Autor je scenarija serijala „Bontonovići“ (RTS- Dečiji program) i teksta za dramski koncert  „Misija muzika“. Prvu knjigu kratkih priča objavila je 2019. godine, a „Adamovo rebro“ je njen prvi roman, objavljen prošle godine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime