Promocija ekološke brošure na PMF-u

0
480

Brošura „Mali vodič kroz ekološke probleme i rešenja grada Kragujevca“ biće predstavljena u petak, 22. marta, u 18.30 časova, u sali AI-1 Prirodno matematičkog fakulteta. Nastala je u sklopu istoimenog projekta koji je finansiran od strane grada Kragujevca.

Osnovni cilj ovog projekta jeste jačanje ekološke svesti i edukacija učenika mlađih razreda osnovnih škola u Kragujevcu kroz kreiranje brošure „Mali vodič kroz ekološke probleme i rešenja u gradu Kragujevcu“ kroz interaktivan rad sa korisnicima kojima je namenjena.

Osnovna ideja projekta je kreiranje brošure za učenike mlaćih razreda koja se može koristiti u školskom i vanškolskom obrazovanju dece, umrežavajući doprinos korpusa znanja stručnjaka iz ove oblasti i doprinos koji donose ideje učenika. Vizija je da se ponudi nov pogled na kreiranje nastavnog sredstva u saradnji obe interesne grupe koje kasnije to sredstvo koriste (učenika, pedagoga i nastavnika) čime se kod učenika provocira interesovanje za temu zaštite životne sredine.

Projekat „Mali vodič kroz ekološke probleme i rešenja u gradu Kragujevcu“ u skadu je sa strateškim dokumentima grada Kragujevca kao što je Strategija održivog razvoja grada Kragujevca, Lokalnim ekološkim akcionim planom, kao u skladu sa nastavnim aktivnostima i planim edukacijom dece u mlađim razredima u oblasti životne sredine.

Nosilac projekta je Udruženje za marketing i promociju prirodnih vrednosti “Ekomar”. Ovo udruženje svoj rad započelo je 2015. godine i svoju delatnost usmerilo je pre svega na promociju značaja očuvanja životne sredine korišćenjem savremenih metoda (ekološko-edukativne staze, festivali, publikacije , digitalni marketing). Članovi udruženja su mladi stručnjaci iz oblasti ekologije, marketinga i drugih relevantnih oblasti.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime