Promena naziva četiri ulice

4
5197

Pred odbornicima Skupštine grada naći će se predlog Odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima, kako bi se okončao postupak ažuriranja Adresnog registra.

S obzirom na to da je za određen broj ulica, čiji je naziv određen Odlukom 1. novembra prošle godine, uočeno da već postoji naziv, ranije određen rešenjima Skupštine grada, potrebno je izvršiti izmene naziva tim ulicama.

Ulici broj 35 kojoj je određen naziv Sime Lozanića predlaže se naziv Dejana Кovačevića, našeg sugrađanina koji je nastradao u eksploziji u Tehničko – remontnom zavodu u februaru 2017. godine.

Ulici broj 63 kojoj je određen naziv Baba Višnjina, predlaže se novi naziv Brđani, po istoimenom zaseoku.

Ulici broj 94 kojoj je određen naziv Milana Nikolića predlaže se novi Dragomira Rosića, rođenog 1895. godine u prigradskom naselju Petrovac, kod Кragujevca. Rosić je poginuo 1915. godine, poslednja odbrana.

Ulici broj 1 bio je određen naziv “Vlade Petrovića“. Nakon provere na terenu, Savet mesne zajedice Dulene, obavestio je Odbor da je pomenuta ulica zajednička sa ulicom koja prolazi kroz naseljeno mesto Velike Pčelice i da joj je, u delu koji prolazi kroz Velike Pčelice, određen naziv “Dulenska klisura“. Zbog toga je potrebno ujednačiti nazive i predlaže se da ona, u celoj dužini, nosi naziv “Dulenska klisura“.

4 KOMENTARI

  1. Kakve gluposti! Prvo, zašto određivati imena ulicama, čija su imena već određena?! Drugo, nije samo jedan naš sugrađanin poginuo i eksploziji!

  2. To vam je najvažnije.. Svake pete godine menjate nazive ulica.. Poslednjih godina, orjentir mi je “Crkva”, “Srce”, semafori itd..

  3. Koja bre dulenska klisura u Velikim Pcelicama.Velike Pcelice su najvece selo u opstini Kragujevac i nije naseljeno mesto, ima preko4000 hektara.Dulene mogu biti periferija Velikih Pcelica.Put koji ide kroz Pcelice moze se zvati “Velika Livada”Toliko od mene.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime