Projekat „Pokreni svoju budućnost“ i ove godine u Kragujevcu

0
2472

eyf (1)Projekat „Pokreni svoju budućnost“, koji je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, održava se drugi put u Kragujevcu i biće održan i tokom leta ove godine. Ideja projekta je da se srednjoškolcima i učenicima petog, šestog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola podigne svest o neformalnom obrazovanju i kako bi ih to podstaklo da ulažu u sebe i šire svoja znanja i vidike.

Škole koje učestvuju na ovom projektu su: OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, OŠ “Jovan Popović”, OŠ “Mirko Jovanović”, OŠ “Milutin i Draginja Todorović”, OŠ “Radoje Domanović”, I Kragujevačka gimnazija i srednja Medicinska škola sa domom učenika “Sestre Ninković”.

Za učenike osnovnih škola osmišljene su radionice koje imaju za cilj upoznavanje kulture zemlje iz koje inostrani student volonter dolazi kao i stvaranje želje za učenjem novog stranog jezika. Studenti volonteri su iz Turske, Rusije, Grčke i Tunisa, a jezici koje će predavati su ruski, francuski, engleski i turski. Srednjoškolcima su namenjene edukacije koje se tiču pre svega informatičke pismenosti uz fokus na praktičnu primenu stečenih veština.

Jedna od najvećih vrednosti projekta “Pokreni svoju budućnost” je to što će učenici tokom šest nedelja raditi u internacionalnom okruženju.

Studentska organizacija AIESEC razvija liderski potencijal mladih, tako da želimo da u praksi pokažemo važnost formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i širok spektar mogućnosti koje se pružaju mladima u Srbiji, a da oni toga još nisu ni svesni.

Kod samih učenika očekujemo rezultate koji se tiču jačanja samopouzdanja, razvijanje komunikacionih veština i timskog rada, jačanje sistema vrednosti koji visoko vrednuje samoodgovornost i osposobljavanje sebe i drugih na akciju.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime