Projekat „Career Days“ drugi put u Kragujevcu

0
2510

CD cover2„Career Days“ je projekat koji je usmeren ka rešavanju problema nezaposlenosti, kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju. Ovaj projekat već dvadeset godina za redom realizuje međunarodna studentska organizacija AIESEC u Beogradu, a projekat će se drugi put realizovati i u Kragujevcu.

Radi još efikasnijeg ostvarivanja cilja ovog projekta, „Career Days“ u Kragujevcu će se sastojati od tri odvojena, ali međusobno povezana segmenta – Career Perspective, Career Insight i Career Launch.

U okviru prvog dela projekta, Career Perspective, organizovaće se radionice i edukacije na temu planiranja karijere, pisanja biografije, ponašanja prilikom procesa selekcije i slično. Ideja ovog segmenta jeste da studente i mlade nezaposlene ljude, koji se tek spremaju da izađu na tržište rada, pripremi za ovaj korak i direktno utiče na njihovu konkurentnost na tržištu. Career Perspective će biti realizovan od 24. do 28. marta na Pravnom fakultetu.

U ponedeljak, 24. marta u 12 časova, projekat će otvoriti dekan Filološko – umetničkog fakulteta u Kragujevcu, prof. dr Ivan Kolarić. On će održati radionicu na temu „Javni nastup i veštine prezentovanja“.

Drugog dana projekta, 25. marta u 12 časova će  Zorica Jelić, predstavnik kompanije „Gomma Line“, održati interaktivnu radionicu na temu „Postavljanje ciljeva“. Istog dana u 15:30 časova, predstavnik Centra za razvoj karijere će održati radionicu na temu „Pisanje CV-a i priprema za intervju“.

U četvrtak 27. marta u 12 časova, mladi preduzetnik Lazar Erić, će održati interaktivnu radionicu na temu „Socijalno preduzetništvo“.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na radionice putem linka.

CD cover

Više informacija možete pronaći na internet stranici: www.careerdays.rs ili na fejsbuk stranici projekta, kao i na zvaničnoj stranici AIESEC Kragujevac.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime