Privredna komora pozvala poslodavce da učestvuju u programu dualnog obrazovanja

0
827

Svi zaintersovani poslodavci koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu mogu podneti prijavu do 30. novembra ove godine.

Poslodavci se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije (portal.dualnoobrazovanje.rs) na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Od sledeće, školske 2022/2023. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći 60 profila, među kojima su novi – elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izrađivač hemijskih proizvoda.

Prijave poslodavaca su otvorene do 30. novembra 2021. godine.

Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.
Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2022. godine.

Za sve dodatne informacije, privrednici se mogu obratiti Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime