Prijem za dobitnice državnih odlikovanja

0
922

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima organizovao je prijem za dobitnice državnih priznanja, koje im je predsednik Srbije uručio povodom Vidovdana – Marijanu Stanković, direktorku Spomen parka „Kragujevački oktobar“ i dr Ružicu Radojević Marjanović, direktorku Infektivne klinike Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Spomen park „Kragujevački oktobar“ odlikovan je Karađorđevom zvezdom trećeg stepena a dr Ružica Radojević Marjanović, Zlatnom medaljom za zasluge.

Kragujevac može da bude zahvalan koliko ima kvalitetnih pojedinaca odlikovanih visokim priznanjima i onih koji nam donose velika dela. Spomen park „Kragujevački oktobar“ institucija je utkana u naše biće. Da instituciju ne čine zgrade, već ljudi prepoznali su i grad Kragujevac i predsednik države, jer svi zaposleni u ovoj ustanovi jako dobro vode računa i čuvaju od zaborava sećanje na događaj u kome su stradali Kragujevčani, kazao je gradonačelnik Dašić.

Direktorka Infektivne klinike dr Ružica Radojević Marjanović kroz čitav period pandemije zajedno sa svojim kolegama dala je sve od sebe da sačuva zdravlje Kragujevčana i spase ljudske živote. Biti 16 meseci pod specijalnim režimom, zaštitnom opremom je jako dug period, a kada se neko bori, zalaže i rizikuje svoj život i odlazi da pomogne drugima kada je potrebno, to mora da bude prepoznato – to su poručio je Dašić heroji naše nacije.

Spomen park „Kragujevački oktobar“ orden je dobio na predlog grada Kragujevca, i zbog toga sam jako zahvalna kao i na podršci koju nam pruža, rekla je direktorka Marijana Stanković. To je priznanje za sve radnike odnosno Ustanovu za dobar odnos i saradnju sa lokalnom samoupravom, od njenog osnivanja do danas. Punih sedam decenija mi sprovodimo misiju sećanja na kragujevačke žrtve i s ovim odličjem, naša je odgovornost još veća, kazala je Stanković.

Zahvalivši se na prijemu u Gradskoj upravi Direktorka Infektivne klinike dr Ružica Radojević Marjanović rekla je da je Kragujevac naš grad, i da su se ovde svi zaposleni u Univerzitetskom kliničkom centru, Domu zdravlja i zaposleni u crvenim zonima borili za živote naših sugrađana. Izuzetno mi je prijalo da naša sredina to prepozna i na ovaj način udostoji, kazala je i dodala da su od grada Kragujevca sve vreme imali nesebičnu svaku vrstu pomoći koja je stizala na vreme.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime