Premijera predstave BardTeatra – “Svakim danom sve više”

0
189

Predstava „Svakim danom sve više“ premijerno će biti odigrana 24. decembra u 20 časova u Pozorištu za decu Kragujevac.

Predstava namenjena mladima i odraslima u organizaciji je DKRC „Supermama“ i finansijski je podržana od strane grada Kragujevca.

BardTeatar postoji već dve godine i u ovom projektu učestvuju tri profesionalna glumca i tri glumca amatera koji su odabrani na audiciju u septembru mesecu.

“Inspiraciju za rad na predstavi „Svakim danom sve više“ pronašli smo u delima poznatog psihijatra i pisca Irvina Jaloma i u njegovim delima”, ističu u BardTeatru.

Radnja predstave se tako preselila u ordinaciju psihoterapeuta kojeg igra glumica Ljubica Radomirović i iz koje se priča pet priča kroz pet nosioca radnji različitih generacija.

Pisac drame je Marija Rakočević koja je uz sugestiju psihologa Bojane Paunović napisala tekst koji u interpretaciji profesionalnih i amaterskih glumaca priča priču o savremenim problemima u kojima se čovek nalazi. S jedne strane imamo epidemiju virusa koja je unela u živote nove nesigurnosti, brige i strahove, dok sve vreme sa sobom vučemo probleme koje život sam po sebi nosi.

Uticaj trenutne pandemije izazvane virusom na čovečanstvo je mnogo veće nego što možemo i zamisliti. Svakodnevne vesti o broju obolelih i zaraženih je samo jedna stavka koja nam je vidljiva i poznata, međutim, izuzetno je veliki uticaj na mentalno zdravlje čije se posledice mogu zadržati i nakon pandemije.

Reditelj predstave je Nenad Vulević, glumac Knjaževsko-srpskog teatra, koji je ujedno i nosilac jedne od pet priča.

Glavna uloga, uloga psihologa, poverena je glumici Pozorišta za decu Kragujevac Ljubici Radomirović, dok je priča majke namenjena Dubravki Brkić, glumici Pozorišta za decu Kragujevac.

Pored navedenih glumaca, aktivni rad sa mladima ima kostimograf Lila Vuković, dok se scenografijom, šminkom i frizurom bavi Jovana Živanović.

Muziku za predstavu uradio je Milan Kostadinović, pevač i gitarista kragujevačkog benda „Nikom ništa“.

Nakon audicije koja je bila u septembru, članovi komisije su odabrali da se na sceni Pozorišta za decu 24. decembra na premijeri, uz profesionalne glumce pojave i Emilija Mihailović, Mihajlo Milošević i Filip Đurić..

Ulaznice po ceni od 300 dinara dostupne su na biletarnici Pozorišta za decu Kragujevac (Trg slobode 1), od 18 časova na dan premijere.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime