Predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera

0
1610

Predstavnicima grada Kragujevca danas je predstavljen projekat uređenja Šumaričkog jezera, koji će kako je najavljeno po završetku prezentacije biti završen do početka naredne sezone.

Plan uređenja predstavljen je gradonačelniku Kragujevca Nikoli Dašiću, članu Gradskog veća za sport Predragu Stevoviću i Glavnom gradskom urbanisti Ivanu Raduloviću.

“Nema Kragujevčanina koji nije vezan emotivno i na svaki drugi način za naše Šumaričko jezero, koje je i naše more i ono što Beogradu Ada. Kragujevac zaslužuje da ima jedno takvo odmaralište i nema razloga da stalno i po malo ulažemo u njega, već smo budžetom za narednu godinu predvideli oko 30 miliona dinara kako bi našim građanima, i najmlađima i najstarijima, stvorili uslove da lepše provode svoje vreme”, rečeno je na predstavljanju projekta.

“Radove će izvoditi kragujevačko preduzeća Šumadija DOO koje između ostalog zapošljava osobe sa invaliditetom, a na osnovu njihovih dosadašnjih radova u sportskom i rekretaivnom mobilijaru, zaključili smo da imaju odlične proizvode i da oni to mogu da iznesu kako treba”, kazao je Dašić.

Kako je istakao gradski većnik zadužen za sport Predrag Stevović, Šumaričko jezero jedan je od prioritetnih i kapitalnih projekata koji će grad Kragujevac sledeće godine sigurno završiti.

“Svako od nas ga bar jednom nedeljno poseti i ono ima posebno mesto u srcima Kragujevčana, zbog čega je velika šteta da takav dragulj i kapacitet koji Kragujevac ima ne iskoristimo i turistički i sportski i na svaki drugi mogući način. Sa preduzećem Šumadija DOO sarađujemo godinama i veoma posvećeno radimo na revitalizaciji otvorenih terena i dečijih igrališta, a projektom uređenja Šumaričkog jezera ovo preduzeće na sebe preuzima veću odgovornost čime će sigurno biti postavljeno na odgovarajuću privrednu mapu ali i na mapu pouzdanih saradnika na koje grad uvek može da se osloni”, kazao je Stevović,

Projekat uređenja Šumaričkog jezera predviđa uređenje šetališta, kompletne plaže, prostora za malu decu, sportiste, rekreativce i starije sugrađane, teretanu na otvorenom, dečije igralište a predviđena su i mesta za roštiljanje i kampovanje.

“O uređenju Šumaričkog jezera sigurno će pričati tokom cele godine i drago nam je što ćemo biti izvođači radova jednog značajnog projkta za grad Kragujevac”, kazala je Jasmina Mihajlović, direktorka Šumadija DOO i dodala da su svi radovi iz domena njihove delatnosti i da će ih uraditi na najbolji mogući način.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime