Predstavljen novi broj „Slova o Lapovu“

0
121

Novi broj, sedmi po redu, publikacije „Slovo o Lapovu“, predstavljen je čitalačkoj publici. Promocija je upriličena u čast jubileja – 150 godina od osnivanja Čitaonice u Lapovu.

Urednica časopisa, Danijela Vulićević, upoznala je prisutne sa sardžajem novog broja, sa posebnim osvrtom na tekstove Olivere Topalov i Tamare Malešev povodom 90 godina od rođenja Miroslava Antića. Izrazila je i veliku zahvalnost svima koji se zalažu da „Slovo o Lapovu“ živi jer na taj način i ljudi i događaji nastavljaju svoj život.

Ivana Gavrilović Miladinović, direktorka batočinske biblioteke, govorila je o istorijatu ogranka u Badnjevcu, a Stevan Stefanović o Gavrilu Principu i istorijskim prilikama na Balkanu u to doba.

Kulturna dečavanja u Lapovu pod sloganom „Namigni kulturi“ predestavljena su u tekstu Aleksandra Đorđevića, direktora Kulturno- turističkog centra „Stefan Nemanja“, a o promociji „YUGOvanja“, autorke Danijele Vulićević, pisala je Jasmina Mladenović, urednica programa batočinskog Kulturnog centra.

Biblioteka „Slovo“ postala je bogatija i za knjige objavljene pre jednog veka, a dar su porodice Lilčić iz Lapova.

Publikacije „Slovo u Lapovu“ naći će svoje mesto u Zavičajnom fondu biblioteke, i na taj način ostaviće vredan pisani trag o kulturi Lapova jednog vremena.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime