Predstava Mirjane Karanović na JoakimInterFestu

0
654

nqjapg8j-copy

Zavesa na takmičarski deo 11. JoakimInterFesta biće spuštena večeras od 20 časova, u Knjaževsko-srspkom teatru, predstavom Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“, koju je po tekstu Tanje Šljivar režirala Mirjana Karanović.

Pored režije, koreografije i scenskog pokreta koje potpisuje, proslavljena diva našeg glumišta ima i glavnu ulogu u ovoj duo drami, u kojoj igra i mladi glumac Enes Salković.

– „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. U junu, u javnom toaletu, Mara, žena u četrdesetim godinama i Milan, koji te večeri slavi rođendan, još uvek tinejdžer, (slučajno?) se sreću i pokušavaju da ispričaju jedno drugom sopstvene živote. Kao okidače za sećanja koriste slučajne natpise po pločicama WC-a, a nepouzdanost i nepostojanost bilo kog telesnog, emotivnog ili mentalnog sećanja se kroz četiri scene u kojima igraju arhetipske odnose majka-sin, otac-kćerka, brat-sestra i ljubavnica-ljubavnik, pokazuju kao jedine istine koje je o samom sebi moguće izreći – Tanja Šljivar.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime