Predata sedma lista „Кragujevačka priča i Tolerancija – Boris Кovačević Šuma“

0
1750

Izborna lista „Кragujevačka priča i Tolerancija – Boris Кovačević Šuma“, sinoć je Gradskoj izbornoj komisiji predala je potpise podrške građana i listu kandidata za izbor odbornika u Skupštini grada Кragujevca.

Uz izvinjenje što izbornu listu predaju u kasnim večernjim satima, Boris Кovačević Šuma, nosilac liste, rekao je da je planirano da potpise skupljaju još dan ili dva, ali ih je trenutna situacija primorala da to urade večeras.

– Izbori i predizborne radnje za nas koji se bavimo ovim poslom možda jesu najvažniji, ali ima nešto i bitnije od toga. Trenutna situacija i koronavirus su nas primorali da završimo sa poslom ranije, jer nismo hteli da podršku našoj listi predstavljamo kroz broj potpisa i zovemo ljude u naše prostorije u trenutku kada nije preporučljiv boravak u zatvorenom prostoru – rekao je Kovačević.

Iako su imali više, listu su iz tih razloga predali sa 36 odborničkih kandidata, a svi ostali će, rekao je Кovačević, učestvovati kao aktivisti jednako kao da su na listi.

Lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između građanskog pokreta „Кragujevačka priča“ i koalicije „Tolerancija“ koju čine stranke nacionalnih manjina.

– Budući da delimo iste vrednosti razvoja lokalne samuprave, slobode medija, tolerancije, solidarnosti i zaštite ljudskih i manjinskih prava brzo i lako smo dogovorili da tako nastupamo na izborima, jer želimo da ovaj grad izgleda drugačije i da bude mnogo bolje nego kako danas izgleda. Izbori su jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao i za učesnike izbornog procesa i za građane. Dešava se da su mnogi nezadovoljni situacijom u gradu, a godinama glasaju iste opcije. Neophodna nam je promena, nova energija, novi ljudi da Кragujevac izgleda drugačije, kako bismo stvorili sredinu na koju ćemo biti svi ponosni – poručio je Кovačević.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime