Precizne skice za Eko park

0
1262

Matematičar i informatičar Ljuba Radulović, doskoro višegodišnji vođa Odreda Izviđača Bogoljub Boba Popović, iz Kragujevca, prihvatio se složenog posla izrade preciznog plana-skice Eko parka, sa brojnim objektima, šumom, lejama, stazama, fontanama, staništima za životinje.

“Ovde smo više puta dizali šatore, za Uskrs. Drugi odred izviđača je u Eko parku, pre oko mesec dana, sadio breze. Pozvali su me, kao gosta. Dopalo mi se i tada mi je siniulo da nacrtam kartu Eko parka, koji je lepši i od Šumarica i od Gornjeg parka”, kaže Radulović, u mladosti prvak Srbije u topografiji.

“Sa izviđačkim topografskim znanjem od opreme koristim samo lenjir i busolu, uz dobru volju, koja je i najbitnija. Površina parka od 7,15 hektara je veoma zahtevna. Samo klupa je preko 60. Svaki objekat treba snimiti, locirati i prikazati ikonicama, koje će simbolizovati dečja ili sportska igrališta, trim park”, objašnjava Radulović i dodaje:

“To mi je hobi. Kao matematičar nisam zaposlen. Takav nam je grad. Nikome ne treba programer, profesor”, priča Radulović (na slici levo), dok sa Slađanom Rakićem, iz Uprave parka, proverava prve skice, u razmeri 1:1.400.

Izvor: ekopark.rs

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime