Potrebni volonteri za pomoć starima

1
1993

Studenti Univerziteta u Kragujevcu pozivaju sve građane da se prijave za volontiranje i pružanje pomoći osobama starijim od 65 godina na teritoriji grada Kragujevca.

“Drage koleginice i kolege, dragi sugrađani,

U gradovima u Republici Srbiji krenulo se sa formiranjem kriznih štabova za volontere kako bi se pružila pomoć licima starijim od 65 godina, a kojima je zabranjeno kretanje, zbog sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Najugroženiji su naši najstariji sugrađani, koji zbog zabrane izlaska nisu u mogućnosti da obezbede osnovne životne namirnice, kao ni lekove koje mnogi od njih koriste i sada im je više nego ikad potrebna naša pomoć.

Uz njih smo rasli, oni su pazili na nas dok smo bili mali, od njih smo učili, pomagali su nam na razne načine kroz naše odrastanje, sada je došao red da mi pomognemo njima, a ovo je jedini siguran način da to uradimo.

Na teritoriji grada Kragujevca je formiran Krizni štab, pri kom će delovati i volonterski centar, pa vas molimo da se zbog specifičnosti situacije i potrebne zdravstvene zaštite svih vas koji biste želeli da pomognete ne organizujete sami, već to učinite preko Kriznog štaba, koji će organizovati obuku, davati detaljna uputstva za pružanje pomoći i obezbediti potrebnu medicinsku zaštitu.

Pokažimo solidarnost i pomozimo onima kojima je to najpotrebnije!

Možete se prijaviti putem OVOG LINKA, a angažovani u volonterskom centru Kriznog štaba u Kragujevcu će vas kontaktirati”, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijma.

1 KOMENTAR

  1. Zelela bih da volontiram.Rodjena sam 19.08.1987 rodjena Kragujevcanka,zivim povise zvezde,zovem se Stefana Mulina i moj br je 034320593 ili br mob 061/173 29 53…..HVALA VAM UNAPRED i da NE KORISTIM E-MAIL NITI GA IMAM

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime