Potpisan Kolektivni ugovor u JKP “Vodovod i kanalizacija”

0
519

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Nebojša Jakovljević, potpisali su sa predstavnicima reprezentativnih sindikata tog preduzeća kolektivni ugovor.

U ime Sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti ugovor je potpisao Milan Popadić, Sindikata “Nezavisnost” Saša Mihajlović, a u ime Zajednice sindikata Srbije u komunalnoj delatnosti Bojan Minić. Potpisivanju Kolektivnog ugovora prisustvovao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilovića.

Čestitajući zaposlenima i poslovodstvu na Kolektivnom ugovoru, gradonačelnik Nikola Dašić je govoreći o značaju tog Javno komunalnog preuzeća za grad Kragujevac, istakao da je veoma važno da zaposleni koji su odgovorni za zdravu vodu za piće budu zadovoljni uslovima za rad.

“Onoliko koliko je Kragujevac značajan za Srbiju toliko je i ovo preduzeće značajno za grad Kragujevac. Regionalni, univerzitetski, zdravstveni, pravosudni, kulturni i centar migracija, Kragujevac kao i svaki drugi grad u svetu zavisi od svojih komunalnih službi i javnih servisa. Da bi građani u njemu živeli normalno i imali dobru i kvalitetnu uslugu komunalna preduzeća moraju da budu osposobljena da im takvu uslugu i pružaju”, kazao je Dašić.

On je dodao da ugovor ne utiče na visinu zarada, kao i da su radnici javno – komunalnog sektora u Kragujevcu među najplaćenijim radnicima u Srbiji.

“Plate su značajno iznad proseka za Kragujevac, ali je to sa druge strane potpuno zasluženo imajući u vidu odgovornost koju ti ljudi nose 24 sata sedam dana u nedelji za zdravu i kvalitetnu pijaću vodu”, dodao je Dašić.

Za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Nebojšu Jakovljevića ovaj kolektivni ugovor ima izuzetan značaj i snagu.

“Ovaj ugovor je preuzeo ogroman broj odredbi koje su bile u prethodnom kolektivnom ugovoru i koji je davao široka prava zaposlenima. Jedino gde smo imali potrebu za usaglašavanjem je rast zarada. Dogovorili smo da zarade ne rastu po automatizmu, već prema ekonomskim mogućnostima preduzeća a u skladu sa onim što buduća vremena donesu u pogledu poslovanja. Sindikati su imali razumevanja za to i ja se nadam da će ovaj Kolektivni ugovor da donese svima svako dobro i da ćemo uspeti da ga realizujemo u svakom njegovom delu”, poručio je Jakovljević.

Predstavnici sva tri sindikata kažu da uvek može bolje, ali da je 99 posto zahteva ispunjeno od strane poslodavca i osnivača.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime