Postavljen najsavremeniji interaktivni izlog za turiste u Kragujevcu

3
3001

interaktivni izlog gtoPrvi najsavremeniji i najfunkcionalniji digitalni informativni sistem, interaktivni izlog, postavljen je danas na izlogu Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića broj 44. Interaktivni ekran, dijagonale 42 inča omogućava turistima, kao i stanovnicima grada, besplatan pristup svim informacijama o našem gradu 24 sata dnevno tokom čitave godine.

Tehnologija tipa touch screen, omogućava, da se dodirom kroz staklo, izlog pretvori u interaktivnu površinu, na kojoj jednostavnim rukovanjem možete da saznate sve što Vas zanima o turističkim potencijalima grada i okoline. U bazi podataka turističke organizacije nalaze se sve informacije, neophodne za boravak u gradu, podeljene u nekoliko segmenata.

U rubrici „Šta videti“ zainteresovani mogu da dobiju opšte informacije o gradu, njegovoj istoriji, poznatim crkvama i manastirima u gradu i okolini, najbitnije podatke o arhitektonskim karakteristikama važnijih objekata u gradu, kao i o prirodnim atrakcijama i parkovima.

Segment „Šta raditi“ sadrži podatke o kulturnoj ponudi grada (muzejima, galerijama, pozorištu, biblioteci), dok u delu „Gde odsesti“ zainteresovani mogu da se informišu o mogućnostima smeštaja u gradu i okolini (hotelima, prenoćištima, privatnom smeštaju, seoskom turizmu).

„Gastro ponuda“ pruža informacije o restoranima, nacionalnim i internacionalnim kuhinjama, picerijama, objektima brze hrane i poslastičarnicama, dok se u delu „Manifestacije”, nalazi kalendar koji obuhvata sva dešavanja u gradu, kao i njihov detaljni opis, fotografije i najavu budućih programa.

„City info“ korisnike će obavestiti o delatnosti i kontaktima Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ i Turističkog informativnog centra, Greeters-a, kao i o akuelnim dešavanjima u gradu, važnim telefonima i adresama gradskih institucija, javnom prevozu (taxi, gradski prevoz, rent a car, parking servis) i redu vožnje (autobusa i vozova).

GTO Kragujevac, Foto: Zoran Petrović.

3 KOMENTARI

  1. Da li neko zna ko je ovo radio? Najvise me interesuje koja je tehnologija koriscena za touchscreen through glass.

  2. Koristi se tehnologija tanke folije, tako sto se tanka folija stavlja na staklo (Front Panel) i povezuje sa bilo kojim izvorom pozadi (Back Panel, ovom slucaju LCD). Ta folija radi na kapacitivnoj tehnologiji, a ja znam za firmu Rearpro da radi to (potrazi po netu njihove specove).

  3. Joj ljudi lepo je to, ali kao i za sve novo a dostupno građanstvu 24/7..moje osnovno pitanje je: Koliko je to sigurno od loma i uništavanja, grafitiranja i sl.?

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime