Poslanici ZZŠ se vraćaju u Skupštinu Srbije

0
1515

Poslanici stranke Zajedno za Šumadiju saopštili su danas da se vraćaju u Skupštinu Srbije kako bi dali doprinos borbi za reformu policije i pravosuđa, za društvo bez korupcije.

„Nakon intenzivnih razgovora u širokom krugu koalicionih partnera i političkih prijatelja, uključujući i najodgovornije političke ličnosti, zadovoljni iskazanom podrškom i zabrinuti proširenim razumevanjem, narodni poslanici ZZŠ smatraju očiglednim da problem zbog kojeg su se nakratko povukli iz rada NSRS nije samo lokalni nego je jedino u Kragujevcu bilo dovoljno političke hrabrosti da se on otvori i učini vidljivim za javnost pre nego drugde.

U svetlu najnovijih događanja sa prisluškivanjem i praćenjem najviših izabranih javnih funkcionera Srbije, ZZŠ je odlučna u podršci i stavu da se ustavni poredak i parlamentarna demokratija moraju zaštititi i potvrditi u okvirima ozakonjenog političkog sistema i u institucijama pravne države. Policija nikome više ne sme da preti pod velom posvećenosti borbi protiv korupcije, a naročito ne sopstvenoj civilnoj kontroli i političkim predstavnicima građana.

Uvereni smo da je ključ za rešenje problema sa PU Kragujevac upravo u nacionalnim institucijama Republike. Stoga, ZZŠ se vraća u parlament kako bi dala doprinos borbi za reformu policije i pravosuđa, za društvo bez korupcije i državu bez nadzora nad suverenom političkom voljom građana. Izostane li takva borba i politička odlučnost za nju, poslanici ZZŠ povući će se ponovo, samo što tada više neće biti sami“ – kaže se u saopštenju ZZŠ.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime