Poskupljuje javni prevoz

0
1324

autobusZbog povećanja stope PDV-a sa 8 na 10% i usklađivanja sa realnim troškovima, na zahtev Gradske Agencije za saobraćaj, Gradsko veće donelo je rešenje o povećanju cena karata u gradskom i u prigradskom prevozu, za sve zone i sve kategorije pretplatnih karata.

– U zbiru je to negde oko 8% ,s tim što određene linije su malo više korigovane zbog zaokruživanja cifara radi lakše naplate u autobusima. Od 1.marta kreće novi cenovnik, koji će u proseku, u neto iznosu, biti veći za 5,5%“ – rekao je član Gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović.

Prema novom cenovniku karta u A zoni umesto 55 koštaće 60 dinara, u B zoni 70 umesto dosadašnjih 65, a u C 110 dinara umesto 100 koliko se sada naplaćuje. Kada je reč o pretplatnim mesečnim kartama u A zoni zaposleni će plaćati 2.400 dinara umesto sadašnjih 2.290, a đaci 960 umesto 920 koliko plaćaju sada. Odlukom Gradskog veća od 10.februara ponovo će funkcionisati prevoz na liniji za Kamenica i Ugljarevac, za sada kao posebna linija, sa jednim mini busom za početak. Članovi Gradskog veća usvojili su i rešenje o obrazovanju stručne radne grupe za utvđivanje predloga novog tarifnog sistema obračuna toplotne energije po potrošnji, koji će se primenjivati od naredne grejne sezone.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime