Posao za 90 medicinskih sestara i tehničara

0
3894

klinički centarPočetkom septembra u Kliničkom centru počeće da radi 90 novozaposlenih medicinskih tehničara sa srednjom i višom stručnom spremom.

Konkurs za zapošljavanje novih medicinskih tehničara u kragujevačkom centru, na osnovu odobrenja Ministarstva zdravlja, raspisan je još pre tri meseca i na njega se javilo više od 500 nezaposlenih medicinara iz Kragujevca, Šumadije, ali i cele Srbije. Nakon tromesečnih testiranja i intervjua, početkom septembra će stalni posao dobiti 45 medicinskih tehničara, dok će isti broj njih biti zaposlen na određeno vreme.

U ovdašnjem kliničkom centru za Danas kažu da je za funkcionisanje i rad te zdravstvene ustanove, prema evropskim standardima, potrebno ne 90, nego najmanje 400 novozaposlenih medicinskih tehničara. Kliničkom centru je preko potreban i veći broj novih lekara, bolničara i drugih medicinskih radnika. Ministarstvo zdravlja odobrilo je, međutim, za sada zapošljavanje samo 90 medicinskih tehničara, koji će, u svakom slučaju, tvrde u KC, olakšati rad u klinikama i drugim organizacionim celinama te ustanove.

Autor/Izvor: Z.R./Danas

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime