Ponovo prekid proizvodnje u FIAT-u

0
1565

Zaposleni u fabrici FIAT Krajsler automobili (FCA) Srbija ponovo su upućeni na plaćeno odsustvo i to do ponedeljka, 4. oktobra.

FCA je u septembru poizvodio automobile samo osam dana, a montažne trake su i ovoga puta zaustavljene zbog slabe potražnje modela FIAT 500L, rečeno je FoNetu u toj fabrici.

Pored smanjenog broja radnih dana u mesecu, smanjen je i obim dnevne proizvodnje u smenana, tako da se sada u prvoj i drugoj smeni dnevno proizvodi po 170 automobila. Prema nezvaničnim informacijama iz fabrike, dnevna poizvodnja automobila smanjena je zbog nedostatka radne snage koji je u septembru bio posebno izražen.

Deo radnika se leči od kovida19 i nalazi se na bolovanju, deo je u izolaciji zbog kontakata sa za inficiranim osobama, nekoliko desetina radnika je na radu u Slovačkoj, pa se u fabrici jedva „skrpi“ tim za celu proizvodnu liniju, rekao je izvor FoNeta.

Pored toga, na učestale prekide proizvodnje utiče i nedostatak branika, zbog višemesečnog štrajka zaposlenih u fabrici FIAT plastik.

FCA se nije oglašavao povodom najnovijeg prekida proizvodnje i njegovim uzrocima.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime