Ponovljeni parlamentarni izbori danas na 11 mesta u Kragujevcu

0
527

Svih 11 biračkih mesta u Kragujevcu, na kojima se ponavljaju izbori za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, otvoreno je jutros u 11 časova.

Na biračkim mestima broj 43 u Mesnoj zajednici Filip Кljajić, 57 u Кorićanima, 60 u Bresnici, 64 u Malim Pčelicama – Novom naselju, 69 u Stanovu, 81 i 83 u Beloševcu, 100  u Grošnici, 110 u Jovanovcu, 151 u Dragobraći i 159 na Aerodromu pravo glasa ima 12.467 građana.

U Кragujevcu se ponovljeni izbori za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije održavaju tokom proglašene vanredne situacije zbog širenja zaraze korona virusom tako da su biračka mesta prilagođena preporučenim merama, a birački odbori opremljeni maskama, rukavicama i dezinfekcionim sredstvima.

Razlog zbog kojih se republički izbori ponavljaju na 11 biračkih mesta u Кragujevcu je taj što, objasnio je Nikola Ribarić, kordinator Radnog tela Republičke izborne komisije, je na 10 biračkih mesta u samim zapisnicima bilo matematičkih nelogičnosti dok za jedno biračko mesto nije postojao zapisnik o sprovedenim izborima za narodne poslanike Skupštine Republike Srbije.

Prvi presek izlaznosti na ponovljene republičke izbore na teritoriji grada Кragujevca biće u 12 a drugi u 18 sati.

Biračka mesta se zatvaraju u 20 sati.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime