Pomoć za socijalno ugrožene u Pajazitovu

0
378

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana starijih, koje ove godine organizuje Crveni krst pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, jedna od aktivnosti je bila i poseta selu Pajazitovo i uručenje humanitarnih paketa socijalno ugroženim meštanima.

Predstavnici gradske organizacije Crvenog krsta i lokalne samouprave posetili su šest najugroženijihh porodica u ovom selu i uručili pakete mešovite sadržine sa artiklima koji su prikupljeni tokom akcije “Korpa dobrote”.

Pored toga uručena je i određena količina hemijskih sredstava koju su poklonili donatori škotske organizacije “Glazgov – brižni grad”.

Za starije članove porodica urađeni su preventivni pregledni merenja šećera u krvi i krvnog pritiska.

Predstavnici Crvenog krsta razgovarali su sa meštanima ovog sela o važnosti preventivnih pregleda kod izabranog lekara i dali savet o obaveznim kontrolama radi očuvanja zdravlja.

Međunarodni dan starijih osoba, 1. oktobar obeležen je simboličnom promotivnom šetnjom starijih sugrađana pre starta Petog kragujevačkog polumaratona.

Ove godine, za starije građane, u prostorijama Kutka za kvalitetnije starenje, organizovano je i više predavanja.

Kao završna aktivnost ovogodišnje manifestacije, u utorak, 3. oktobra, prim. dr Vida Žubrinić za članove Kutka, održaće predavanje na temu osteoporoze

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime