Poljoprivrednicima mineralno đubrivo iz gradskih robnih rezervi

0
717

Grad Kragujevac raspisao je Javni poziv namenjen nosiocima poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada radi podnošenja prijava za preuzimanje mineralnog đubriva MAP iz gradskih robnih rezervi.

Kako bi informisali što veći broj poljoprivrednih proizvođača i uputili ih u proceduru prijavljivanja za mineralno đubrivo, Gradska uprava za privredu, Odeljenje za poljoprivredu, organizovalo je danas sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica i mesnih kancelarija i tom prilikom podelili prijavne obrasce i upoznali ih sa uslovima prijavljivanja.

“Imajući u vidu da je teško obezbediti i sredstva za gorivo i sredstva za semenski materijal, smatrali smo da je najprikladnije da poljoprivrednim proizvođačima ponudimo mineralno đubrivo MAP. Najmanja površina za koju poljoprivrednik podnosi zahtev je hektar obradive površine za količinu od 100 do 150 kilograma. Zbog visokog kvaliteta ovog đubriva ta količina je sasvim dovoljna”, kaže Ljiljana Petrićević, savetnica u Odeljenju za poljoprivredu Gradske uprave za privredu.

Nosioci poljoprivrednih gazdinstava koji preuzmu mineralno đubrivo iz gradskih robnih rezervi u obavezi su da vrate merkantilnu pšenicu do 31. avgusta 2018. godine, u paritetu kilogram đubriva – tri kilograma merkantilne pšenice.

Da bi se poljoprivredni proizvođač prijavio za mineralno đubrivo MAP iz gradskih robnih rezervi on mora da ima prebivalište, registrovano poljoprivredno gazdinstvo i mesto proizvodnje na teritoriji grada, da je gazdinstvo aktivno u poljoprivrednom registru i da podnosilac prijave odnosno član njegovog domaćinstva nema neizmirene obaveze prema gradskim robnim rezervama i agrarnom budžetu.

Obrazac prijave poljoprivredni proizvođači od danas mogu preuzeti i u svojim mesnim kancelarijama, a zajedno za neophodnom dokumentacijom mogu je predati na prijemnom šalteru Gradske uprave ili poslati poštom do 15. novembra 2017. godine.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime