Policija proverava prodaju imovine „Autosaobraćaja“

0
1510

AutosaobraćajProdaja imovine ATP „Autosaobraćaj“, kako saznaju “Novosti”, na meti je policije. Inspektori za privredni kriminal, na osnovu prijave reprezentativnog Slobodnog sindikata, proveravaju prodaju garaže kao i oglas za prodaju odmarališta ove firme na Crnogorskom primorju. Sumnjiva je cifra od 3,5 miliona evra.

Odavno smo u velikim finansijskim problemima. Do toga su nas doveli neodgovorni rukovodioci ali i čelnici pojedinih sindikata – kaže Suzana Marković, predsednica Slobodnog sindikata.

Ovaj sindikat optužuje koplege iz Samostalnog da rasprodaje imovinu bez kontrole, dok iz Samostalnog odgovaraju da su im namere časne i da žele da pomognu opstanku firme. Povod za ulazak inspektora bio je oglas za prodaju odmarališta koji je u jednom dnevnom listu raspisao Samostalni sindikat.

– Reč je o objektima u vlasništvu svih radnika „Autosaobraćaja“, a oni to prodaju kao svoje. Sa nama se niko nije konsultovao. Pitamo i gde je novac od prodaje garaže prodate jednoj stranoj firmi. Radnicima je rečeno da se garaža namenski prodaje za povezivanje staža i zaostale plate, ali tako nije bilo – kažu članovi Slobodnog sindikata.

Iz UO „Autosaobraćaja“ kažu da to jeste bila namera poslovodstva. Ali su se desile „nepredviđene stvari“. Poverioci su aktivirali svoja potraživanja tako da je novac otišao za druge namene. Kakvo je „pravno stanje“ u tom slučaju upravo proveravaju inspektori.

– Što se tiče oglasa za odmaralište, nije ni potrebna konsultacija sa drugim sindikatima, jer je sve „jedan kroz jedan“ upisano kao vlasništvo Samostalnog sindikata – kaže Milivoje Bulatović, predsednik tog sindikata.

Inače, ova firma sa oko 500 zaposlenih duguje oko milijardu dinara.

[box type=”info” style=”rounded”]SVE ČISTO

Predsednik samostalnog sindikata negira zloupotrebu položaja, povezanost sa pojedinim direktorima i napominje da je odmaralište ponuđeno na prodaju kako bi se kupili autobusi za preduzeće. – Ako stanemo, neće biti para ni za koga. Nemamo ništa protiv provere inspektora, ko je kriv neka odgovara i to će ovaj sindikat uvek podržati – kaže Bulatović.[/box]

Autor/Izvor : M. Luković / Novosti

 

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime