Pokret “Složno za Kragujevac” pisao gradonačelniku

0
1497

Pokret “Složno za Kragujevac” uputio je danas gradonačelniku Nikoli Dašiću otvoreno pismo koje prenosimo u celosti:

„Pokret Složno za Kragujevac moli Vas da pažljivo razmotrite odluke o uvođenju kontrole naplate parkiranja, kragujevačkog “Oka sokolovog”, kao i o proširenju naplate parkiranja na druge delove grada, poput Aerodroma.

Naime, iz svakodnevnog kontakta sa građanima znamo da su veoma revoltirani najavom da će biti uvedene ove novine, pa ih doživljavaju kao novi namet, način da se nadomesti nedostatak novca u budžetu, preko njihovih leđa.

Uvođenje “Scan car” sistema, ako je verovati najavama iz JKP “Šumadija”, trebalo bi da košta 12 miliona dinara, a mi Vas pitamo da li bi taj novac mogao pametnije da se upotrebi? Recimo za izgradnju nedostajućih parking mesta.

Uvereni smo da niko ne bi imao ništa protiv takve vrste kontrole parkiranja, ali i u to da bi bilo prirodno, pa i domaćinski, da se prvo reši problem stacionarnog saobraćaja u gradu, odnosno obezbedi dovoljno parking mesta, pa tek tada globe neodgovorni.

Podsećamo da je i javna garaža u Kneza Miloša takođe promašena investicija, jer, svedoci smo, uglavnom “zvrji prazna”. Neadekvatna lokacija, loše pristupne saobraćajnice, previskoka cena dovoljno su ubedljivi agrumenti bili i pre izgradnje.

Što se tiče naplate parkiranja na Aerodromu pitamo Vas kakve probleme očekujete da to reši? Hoće li građanima ovog najmnogoljudnijeg naselja na raspolaganju biti više slobodnih parking mesta? Uvereni smo da neće. Stvoriće dodatne probleme. Da li je realno da cena parkiranja kod pijace na Aerodromu bude ista kao kod suda u centru Kragujevca? Naravno da nije.

Zbog svega Vas najljubaznije pozivamo da, kao, verujemo, odgovoran čovek, još jednom razmislite o najavljenim potezima. Ako je i Vama, kao i nama u Pokretu “Složno za Kragujevac”, prioritet dobrobit građana, verujemo da ćete postupiti ispravno, te da naplata parkiranja na Aerodromu neće zaživeti, a da će “Scan car” sačekati bolja vremena“, navedeno je u pismu koje je “Složno za Kragujevac” uputio gradonačelniku.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime