Pojačano prisustvo komunalne milicije u Kreativnom parku

0
784

Kreativni park će ubuduće biti zatvaran svakoga dana u 22 sata, dok će gradska Komunalna milicija pojačati nadzor ovog prostora koji je namenjen za igru, rast i razvoj najmlađih sugrađana, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nakon pritužbi građana da je deo sprava u potpunosti uništen i neupotrebljiv, član Gradskog veća Predrag Stevović obišao je park zajedno sa predstavnicima SPD „Radnički“ i Komunalne milicije.

“Radi bezbednosti naših sugrađana a posebno surađanki u Kreativnom parku će na mestima gde je sada nema, biti postavljena i odgovarajuća led rasveta. Tokom noći u parku se okupljaju društveno neodgovorni pojedinci zbog čega će Komunalna milicija pojačati kontrolu ovog prostora i da ukoliko uoče maloletnike pozovu policiju. Ako je reč o maloletnim licima tražićemo građansku odgovornost roditelja, a ukoliko su u pitanju punoletna lica podizaćemo prekršajne i krivične prijave zbog uništavanja javne svojine”, kazao je Stevović.

U narednom periodu Kreativni park će se zatvarati u 22 sata, a kao hitna mera opredeljeno je pola miliona dinara, kojim će SPD “Radnički” obnoviti uništeni mobilijar i sprave.

Kreativni park, je prema rečima direktora SPD „Radnički“ Bratislava Urakovića imao rekordnu posećenost ove godine.

“Sugrađani u najvećoj meri koriste park na pravi način, ali ima i neodgovornih posetilaca. Do sada smo bili dosta blagi a vrata parka su bila otvorena i noću. Instaliraćemo lampe sa senzorima i video nadzor i u kratkom roku sanirati učinjenu štetu na spravama, jer moramo da sačuvamo ogromno bogatstvo koje imamo na najlepšoj lokaciji u gradu”, ističe Uraković

U skladu sa Zakonom i zakonskim ovlašćenjima koja se odnosi se na zaštitu gradskog mobilijara i imovine grada koja se uništava, patrole Komunalne milicije će u cilju sprečavanja i preventivnog delovanja pojačati nadzor nad parkom.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime