Pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mera

0
985

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja novozaraženih koronavirusom u čitavoj u Srbiji, pa i u Kragujevcu gde je broj inficiranih građana ponovo trocifren, komunalna inspekcija je u poslednjih nedelju dana pojačala inspekcijski nadzor u primeni protivepidemijskih mera.

U ugostiteljskim i ostalim objektima svakodnevno se kontroliše se nošenje zaštitnih maski, postojanje dezobarijera i dezinfekcionih sredstava i broj osoba u objektu.

“U poslednjih nedelju dana privremeno smo na 72 sata zatvorili 19 ugostiteljskih objekata, a za sedam izrekli kazne u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara. Pojačan inspekcijski nadzor biće nastavljen i narednih dana”, kazao je Vojin Vranić, načelnik Odeljenja inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova.

Po rečima zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića, svi moraju da pokažu veliku dozu odgovornosti. On je još jednom pozvao sve građane, ustanove, institucije i ugostiteljske objekte da vode računa o merama koje su na snazi.
“Grad Kragujevac razume naše sugrađane, da je puno vremena prošlo, da smo svi nervozni i da želimo da se vratimo normalnom načinu života, ali jedini put i način za to je da se prdržavamo onoga što nam struka kaže. Verujem da ćemo se uz imunizaciju, koja se u državi sprovodi na najvećem mogućem nivou, vrlo brzo kada se uslovi za to steknu, vratiti normalnom načinu života. Do tada mi moramo da radimo svoj posao i kontrolišemo objekte koji su manje savesni ili nesavesni. U ovom momentu imamo pojačan nivo kontrole u celom gradu i to je nešto što moramo da radimo za dobrobit svih sugrađana”, poručio je Momčilović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime