Pojačana kontrola prekršaja pešaka i vozača prema pešacima

0
538

U narednom periodu, pripadnici saobraćajne policije u Kragujevcu će osim svakodnevnih redovnih kontrola pojačano kontrolisati saobraćaj s akcentom na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci, ali i vozači prema pešacima.

S obzirom na to da je od početka godine na području koje pokriva Policijska uprava Kragujevac, u saobraćajnim nezgodama život izgubilo pet pešaka, apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da striktno poštuju saobraćajne propise, u cilju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

– Podsećamo pešake da ne prelaze ulicu na crveno svetlo semafora i van obeleženog pešačkog prelaza, da ne koriste telefon ili slušalice dok prelaze ulicu, kao i da kolovoz prelaze tek nakon što se uvere da je to bezbedno. Takođe, apelujemo na vozače da posebnu pažnju obrate na pešake koji prelaze ulicu ili stoje ne trotoaru nameravajući da je pređu, kao i da poštuju ograničenje brzine i ne voze pod dejstvom alkohola – navodi se u saopštenju Policijske uprave Kragujevac.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime