Počinju radovi na jezeru u Šumaricama

0
1303

Radovi na uređenju desne obale jezera u Šumaricama, počinju u ponedeljak, najavili su član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Stevović i direktorka preduzeća “Šumadija” Jasmina Mihajlović.

“Potpisan je ugovor sa preduzećem „Šumadija“ doo koje će u potpunosti izneti ovaj projekat i očekujem da radovi počnu već u ponedeljak”, kazao je Predrag Stevović.

Prvo će se, kako je najavljeno, početi sa raščišćavanjem terena i pripremama za veći obim radova.

U potpunosti će se obnoviti betonski mobilijar i stari stolovi biti obloženi drvetom. Uradiće se kompletna rekonstrukcija dečijeg igrališta, izmestiće se bina na čije će mesto biti postavljeno odmaralište za odrasle, a predviđen je i deo za najstarije sugrađane gde će biti postavljena šahovska tabla.

“Iz svojih sredstava i sa svojim kapacitetima i SPD „Radnički“ će zanoviti deo mobilijara, tako da će uskoro sve izgledati drugačije. Desna obala jezera u Šumaricama, posle nekoliko decenija dobiće potpuno novo lice, lepše i umiveno onako kako zaslužuju naši sugrađani”, kazao je Stevović.

“Radovi će se odvijati selektivno, deo po deo, a preduzeće “Šumadija” doo će se tokom izvođenja radova potruditi da sugrađanima omogući da neometano koriste pešačke staze”, kazala je direktorka Mihajlović.

U zavisnosti od vremenskih uslova, očekivanja su da projekat uređenja desne obale jezera u Šumaricama, čije je vrednost radova 12 miliona dinara bude gotov za mesec dana.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime