Počinju Joakimovi dani

0
2495

joakimovi dani

U okviru obeležavanja Dana grada, sutra od 20 časova, u Knjaževsko-srpskom teatru počinje manifestacija „Joakimovi dani“, izvedbom predstave „Čaruga“, u koprodukciji leskovačkog Narodnog pozorišta i Puls teatra iz Lazarevca.

Ova revija pozorišta iz Srbije u izboru Knjaževso-srpskog teatra, i ovoga puta je posvećena domaćem piscu. Pred publikom su leskovačko-lazarevačko, kraljevačko, užičko, vršačko i kragujevačko pozorište sa predstavama od Jovana Sterije Popovića, preko Branka Ćopića, do Duška Kovačevića i Radoslava Pavlovića.

Komad „Čaruga“, po tekstu Radoslava Pavlovića, režirao je Stanislav Grujić koji istovremeno tumači lik Čaruge, potpisuje scenorafiju i izbor muzike. Ovo je potpuno drugačiji prikaz slavonskog Robin Huda, Jovana Stanisavljevića, neopterećen istorijskim podacima.

– Ovo nije priča o surovom razbojniku kakav je po nekim istorijskim navodima bio Jovo Stanisavljević, već pričao o jednom čoveku koji itekako ima ljudske osobine stavljene u neke okolnosti koje su dramaturški u ovom komadu napisane i mi smo se potrudili da ih ispratimo – kaže Stanislav Grujić, reditelj i direktor Narodnog pozorišta Leskovac.

JOAKIMOVI DANI

Sreda, 4. maj, 20 časova
Radoslav Pavlović
ČARUGA
Narodno pozorište Leskovac/Puls teatar Lazarevac

Četvrtak, 5. maj, 20 časova
Dušan Kovačević
PROFESIONALAC
Kraljevačko pozorište

Petak, 6. maj, 20 časova
Branko Ćopić
BAŠTA SLJEZOVE BOJE
Knjaževsko-srpski teatar

Subota, 7. maj, 20 časova
Branko Ćopić
ODUMIRANJE MEĐEDA
Narodno pozorište Užice

Nedelja, 8. maj, 20 časova
Jovan Sterija Popović
ZLA ŽENA
Narodno pozorište „Sterija“ Vršac

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime