Počinje sa radom plesna sekcija Kulturnog centra u Lapovu

0
163

U želji da pod svojim krovom omogući raznovrsne aktivnosti koje bi okupile što veći broj građana, Kulturno-turistički centar „Stefan Nemanja“ u Lapovu pokreće i plesnu sekciju.

Kako kažu u ovoj ustanovi kulture, na ples su pozvani svi koji su zainteresovani da nauče prve plesne korake, da se zabave i druže.

Najpre ćemo početi plesom za odrasle.Polaznici će dobiti člansku kartu za evidentiranje dolazaka, a plesna škola je besplatna. U saradnji sa školama animiraćemo decu da nam se pridruže. Planom za sledeću godinu predvideli smo, pored kurseva plesa i sportske treninge za zainteresovane za sportski ples, osnivanje plesnog orkestra i ansambla, plesne večeri i Novogodišnji bal“, kaže Aleksandar Đorđević, direktor lapovačkog KTC-a.

Polaznici će na programu imati osnove latinoameričkih i standardnih plesova, kao i formacijske plesove, u zavisnosti od uzrasta.

Pokretanjem plesa, ova ustanova kulture obogatiće postojeći spektar umetničkih sekcija. U njoj već uspešno funkcionišu: „Moravske šarenice“, likovni klub „Svetlost“, pozorišno-filmski atelje „Studio D“, muzički sastav „Odigitrija“, pevačko društvo „Ikos“, a u priprmi su i klub društvenih igara i sekcija pop-rok muzike i gitare.

Planirano je da plesna sekcija „Ritam“ sa radom počne 19. novembra u 19 sati, a dotle svi zainteresovani imaju priliku da se prijave pozivom na broj 069699205, sms-om, viberom ili porukom na ktc_stefan_nemanja_lapovo.

Uporedo se u KTC-u radi i na organizovanju novih događaja.

Već u petak, 18. novembra od 19 sati, na programu je koncert Zorana Đorđevića „Sevdahom kroz Šumadiju“, a decembar će biti posvećen Jesenjinu, uz likovne, muzičke i pozorišne radionice.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime