Počinje prodaja karata za “Joakimfest”

0
141

Ulaznice za predstave na 17. Međunarodnom pozorišnom festivalu Joakimfest, koji se održava od 7. do 12. oktobra u Kragujevc, biće u prodaji od ponedeljka, 19. septembra.

Komplet ulaznica košta 2.500 dinara, a cena pojedinačnih karata u pretprodaji je 500 dinara za parter i 300 dinara za balkon, dok je na dan izvođenja predstava cena ulaznice 600, odnosno 400 dinara. Radno vreme biletarnice je od 10 do 14 i od 18 do 20 časova, radnim danima i subotom.

Na 17. Međunarodnom festivalu Joakimfest, u okviru glavnog programa biće izvedeno pet predstava glumačkih ansambala iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije, dok će u čast nagrađenih nastupiti glumci Nikšićog pozorišta. Sve predstave počinju u 20 časova.

U petak 7. oktobra festival otvara predstava Živi pesak, po motivima stvaralaštva Otoa Tolnaija i Pala Petrika u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, Pozorišnog udruženja Novem i Regionalnog kreativnog ateljea iz Kanjiže. Skupština je na repertoaru u subotu, 8. Oktobra. Predstavu izvode glumci Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke. Jugoslavija, moja otadžbina na repertoaru je u nedelju 9. oktobra, po romanu Gorana Vojnovića Jugoslavija, moja dežela, u režiji Marka Misirače. (Pozorište Prijedor, Gledališče Koper (Teatro Capodistria), i Fondacija „Fridrih Ebert Stiftung“, Republika Srpska – Bosna i Hercegovina, Slovenija). Beogradski Atelje 212 predstaviće se kragujevačkoj publici 10. oktobra u 20 časova predstavom Pristanak po tekstu Nine Rejn i u režiji Nebojše Bradića. Zvanični program završava se 11. oktobra u utorak predstavom My name is Goran Stefanovski Dramskog teatra iz Skoplja.

Na predlog organizatora festivala Knjaževsko-srpskog teatra u čast nagrađenih biće izvedena predstava Nikšićkog pozorišta Boing-boing u režiji Rastislava Ćopića, u sredu, 12. oktobra.

U okviru pratećeg programa planirana je promocija izdanja Sterijinog pozorja, tribina Međunarodni i regionalni pozorišni festivali u Srbiji – tradicija, izazovi, perspektiva, kao i javno čitanje drame Tri slike starosti Željka Jovanovića

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime