Počinje novi ciklus obuka za nezaposlene žene

0
429

Novi ciklus obuka za nezaposlene žene u okviru projekta “Druga šansa za nezaposlene žene 45+ u Srbiji” počinje u četvrtak 4. juna. Prvobitno je planirano da obuke budu organizovane u martu, ali zbog uvođenja vanrednog stanja, odnosno zbog širenja virusa Korone, obuke su odložene i biće održane tokom juna.

Pod sloganom “Druga šansa za žene 45+ u Srbiji“ do 25. juna u klubu “Duga” kragujevačkog Crvenog krsta biće organizovano osam besplatnih radionica kako bi nezaposlene žene dobile sve informacije koje su im potrebne za dalje traženje posla ili samozapošljavanje.

Ideja je da se kroz seriju psiholoških radionica, obuka iz oblasti preduzetništva i komunikacija, žene osnaže, motivišu i informišu, ali i da saznaju kako mogu da obezbede sredstava za samozapošljavanje. Da prepoznaju svoje preduzetničke osobine i iskoriste ih na najbolji mogući način!

Posle završenih obuka, zainteresovanim ženama organizatori pružaju mentorsku i finansijsku podršku za osnivanje udruženja u cilju ekonomskog osnaživanja.

Obuke organizuje Udruženje „Putokaz Kragujevac“ u saradnji sa Udruženjem “Žene na prekretnici” iz Beograda. Ovaj projekat podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UNWomen) u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti” koji finansira Evropska unija.

Sve zainteresovane žene mogu da dobiju potrebne informacije na sajtu zenenaprekretnici.org ili na fejsbuk stranici Udruženja „Putokaz Kragujevac“.

Prijava putem email-a: putokaz.kragujevac@yahoo.com
Telefon 064-618-11-77

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime