Počeo Sajam zdravlja

0
1598

sajam-zdravlja

Dvodnevna manifestacija, Sajam zdravlja počela je danas na “Šumadija sajmu“. Organizator sajma je agencija “Dream factory production“, generalni pokrovitelj grad Kragujevac, partneri Dom zdravlja i Crveni krst Kragujevac, a generalni sponzor sajma kompanija “Hemofarm“.

Specijalni gost bila je dr Nada Macura. Sajam zdravlja otvorila je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu koja je istakla da ovakve manifestacije predstavljaju najbolji vid preventivne medicine, jer je zdravlje, kako je rekla, najveća moguća vrednost za svakog pojedinca.

Sajamskom pistom prošetalo je medicinsko osoblje Doma zdravlja u ulozi manekena koji su predstavili medicinske uniforme kompanije “Senka“.

– Svi partneri i institucije koji se bave brigom o zdravlju koji su prihvatili učešće na prvom Sajmu zdravlja u Kragujevcu su ovde da našim sugrađanima daju prave, stručne, kvalitetne informacije o ishrani, preventivi, održavanju vitalnih parametara, hroničnim bolestima, alternativnoj medicini….”, kaže Damnjanović.

Prema rečima Dejana Veljkovića, organizatora Sajma zdravlja u Kragujevcu, ovogodišnji sajam obuhvatiće brojna predavanja iz različitih oblasti medicine, alternativne medicine, besplatne preglede i skrininge, radionice, promocije i zabavu. Za posetioce Sajma obezbeđeni su mnogobrojni popusti.

Drugog sajamskog dana gostovaće Maja Volk koja će predstaviti svoje knjige o zdravoj ishrani.

Dom zdravlja, organizovao je veliki broj besplatnih pregleda za posetioce Sajma kao što su merenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase, skrining dijabetesa tipa 2, preglede kože i mladeža dermatoskopom.

Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja obaviće besplatni skrining na depresiju. U susret Sajmu zdravlja, Crveni krst Kragujevca raspisao je nagradni likovni konkurs za predškolce na temu “Zdravlje znači“. Izložba dečijih radova biće sastavni deo programa Sajma zdravlja.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime