Počeo Sajam turizma (FOTO)

0
2140

Na Šumadija sajmu danas je otvoren VIII Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i IV prodajni Sajam zimnice i domaće radinosti koji pod pokroviteljstvom grada Kragujevca organizuje Gradska turistička organizacija.

sajam3

U ime Šumadija sajma izlagačima i gostima dobrodošlicu je poželeo direktor Zoran Nedeljković, koji je ovom prilikom rekao da Sajam turizma i seoskog turizma ima dobru i kvalitetnu tradiciju, da je iz godine u godinu sve veći odziv izlagača što zahteva i proširivanje prostora kragujevačkog sajma.

U ime Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, sajam je, već drugu godinu zaredom, svečano otvorila Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

sajam2

Izrazivši zahvalnost pokroviteljima na podršci i izlagačima, Snežana Milisavljević, direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevac rekla je da je ovogodišnji Međunarodni sajam turizma okupio preko sto izlagača i da je svako doneo najlepše iz svojih krajeva.

“Sve to zajedno pruža sjajan turistički proizvod za međunarodno tržište. Nadam se da će sajam posetiti veliki broj Kragujevčana, da će izlagači razmeniti iskustva i da će se sklopiti kvalitetni poslovi a da će svi podjednako, naredna tri dana uživati u gastronomskim užicima i tradicionalnim specijalitetima različitih kuhinja Srbije”, rekla je Milisavljević.

sajam

U prisustvu predsednika Skupštine grada Miroslava Petrašinovića, predstavnika Gradskog veća, Šumadijskog okruga, predstavnika resornog ministarstva, u ime grada, kao generalnog pokrovitelja manifestacije, na svečanom otvaranju Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma dobrodošlicu je poželeo Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika. Podsećajući na značaj turizma u zemlji, a naročito bogatom šumadijskom kraju, on je pohvalio organizatore.

“Kragujevac je ove godine, u prethodnih devet meseci, posetilo preko 33 hiljada gostiju sa oko 70 hiljada noćenja što je za 10 odsto više nego prethodne godine. Razumljivo je da svako od nas želi da otputuje na neku egzotičnu destinaciju, ali smatram da svi mi imamo obavezu prema našoj zemlji, našem nasleđu i istoriji i da našoj porodici i deci pokažemo bogatstva i lepote naše zemlje”, rekao je Momčilović.

sajam1

VIII Medjunarodni sajam turizma i seoskog turizma, otvoren je do subote 26. novembra. Radno vreme Sajma je od 10 do 18.30 sati, a ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime