Počeo Sajam automobila u Kragujevcu

0
1669

U hali “Šumadija sajma“ otvoren je jedan od najatraktivnijih sajmova – Auto expo. Pored lokalnih dilera i zastupnika najpoznatijih brendova auto industrije, kao što su “Volkswagen”, “Opel”, “Hyundai”, “Škoda”, “Fiat”, “Alfa”, “Mazda”, “Ford”, “Nissan”, ljubitelje automobila očekuju i dve premijere na teritoriji Centralne Srbije – “Ford Mustanga” i “Kuga”.

sajam

“Kragujevac kao centar automobilske industrije zaslužuje da ima ovakav sajam i mi smo ponosni što spada u jedan od najpretižnijih u Srbiji”, rekao je otvarajući sajam Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada.

Inovacije u svetu automobila prezentovane na sajmu vrlo su bitne za Kragujevac, s obzirom na to da je auto – industrija veoma razvijena u našem gradu. Toj činjenici svakako najviše doprinosi kompanija FIAT Krajsler automobili Srbija.

Sajam je pre svega bitan za izlagače koji će građanima Kragujevca na jednom mestu ponuditi paletu programa, ali ne samo za kupovinu vozila, nego i za korišćenje usluga, kao što su lizing i usluge osiguravajućih društava.

sajam1

“U prvih deset meseci ove godine u Srbiji je prodato 21.116 novih automobila što je za 18,4 posto više nego u istom periodu prošle godine”, istakao je na otvaranju Auto expo 2016 Predrag Lučić direktor Regionalne privredne komore i dodao, da nema bolje najave ozdravljenja nacionalne ekonomije od povećanja prodaje novih automobila.

sajam3

Istovremeno, kaže Lučić, spoljno trgovinska razmena Kragujevca, kao velikog industrijskog centra, iznosi nešto više od dve milijarde dolara, od čega je samo izvoz 1,2 milijarde. Privreda Kragujevca ostvarila je spoljno trgovinski suficit u iznosu od 332 miliona dolara što je u odnosu na 2015. godinu više za 3,6 posto. Najveći deo suficita ostarila je kompanija FCA.

sajam2

“Sajam automobila je opstao zahvaljujući izlagačima koji su i u vreme globalne ekonomske krize učestvovali na sajmu u Kragujevcu”, rekao je direktor “Šumadija sajma“ Zoran Nedeljković i dodao da je prostor od 1.600 kvadratnih metara popunjen do poslednjeg mesta. Nedeljković je podsetio na dugu tradiciju auto industrije u Kragujevcu, ali i na činjenicu da je povećanjem kupovne moći stanovništva povećana tražnja za novim automobilima za 15 posto.

Svi ljubitelji automobila, kao i svi potencijalni kupci do nedelje 4. decembra imaće priliku da vide, provozaju ili kupe auto po najpovoljnijim sajamskim cenama u Srbiji.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime