Počeo „Arsenal fest“ uz Pivo, Babe, Kelte… (FOTO)

0
2185

arsenal fest hladno pivo

Peti „Arsenal fest“ u Kragujevcu, počeo je sinoć, sjajnim nastupima „Hladnog piva“, „Baba“, „Elementala“, „Orthodox Celtsa“ i brojnih drugih izvođača, pred oko 5.000 posetilaca, uprkos oblačnom i prohladnom vremenu.

Na Main Stage-u pevač Mile Kekin i ekipa iz „Hladnog piva“ predstavili su se žestokim i energičnim nastupom koji je privukao nekoliko hiljada posetilaca, iako je završen u 2.30 iza ponoći.

Uz standardne stare „razarače“ poput „Nije sve tako sivo“, „Pitala si me“, „Soundtrack za život“ i drugih Zagrepčani su premijerno u Srbiji izveli i pesme sa novog albuma „Dani zatvorenih vrata“. Mile je čestitao publici i uspeh „orlića“ na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

arsenal fest hladno pivo (2)

Pivu su na glavnoj bini prethodili njihovi sugrađani Elemental, koji su potpuno opravdali premijerni nastup na „Arsenalu“ – eksplozivan početak uz „Reži me“ i „Neustrašivi“ nagovestio je odličan set u kom su se našli „Priroda i društvo“, „Male stvari“, „Prokleta ljubav“, „Iz dana u dan“…

arsenal fest elemental

Grupa Babe je bila uz Hladno pivo i Elemental „udarna pesnica“ na Main Stageu. Žika Milenković i ekipa su Kragujevčanima ponudili odličnu svirku, tokom koje su na sjajan prijem naišle „Loša navika“, „Da te vidim golu“, „Slanina “, „Češemo se“, „Piksla od kristala“, kao i udarni tandem hitova – „Ko me ter’o“ i „Noć bez sna“.

arsenal fest babe zika milenkovic

Na Main-u su nastupili i beogradski Consecration koji je iz temelja čvrstom svirkom prodrmao Arsenal, kao i kragujevačka Debela Nensi čije tekstove je znao dobar broj okupljenih, a završna „Bude li te moji koraci“ pevala se horski.

arsenal fest debela nensi

Glavne zvezde Garden Stage-a nesumnjivo su bili veterani irskog zvuka „Orthodox Celts“ koji su izveli i dve nove stvari sa predstojećeg novog albuma.

– Ova svirka nam neće biti samo najbolja, već i najprofitabilnija. Dobili smo jednu starku, LG mobilni telefon, ručni sat i jedan duks – konstatovao je Aca, pokazujući prisutnima svaki od predmeta koji su završili na bini.

arsenal fest ortodox celts

Luda žurka na Gardenu upotpunjena je i sa žestokim nastupom kragujevačkog Ludaka u razvoju (LUR). U „Zastavinoj bašti“ nastupili su i beogradska hard rok grupa „Vrane kamene“, bluzeri „The Cockblockers“ iz Kragujevca i „The Highlanders“ iz Užica, kao i crnogorski pankeri „Društvo skrivenih talenata“ i novopazarski „Gospođo, bate“.

arsenal fest publika

Prve večeri hiljade ljudi neprekidno su cirkulisale između „Mejna“, smeštenog u fantastičnom prostoru „Kneževog arsenala“, stare fabrike municije iz 19. veka i obližnjeg Gardena u „Zastavinoj bašti“. Između te dve glavne tačke mogli su da uživaju u otkačnom takmičenju u sviranju vazdušne gitare na Jelen Air Guitar Stage-u, čiji je voditelj bio Inspektor Blaža. Do ranih jutarnjih sati posetioci su mogli da uživaju programu Explosive DJ Stage-a, u „Čaurnici“, gde su nastupili Markwood, Wise D& Kobe, Gramophonedzie i Sale Liquid & Solid.

Druge večeri „Arsenala“, 26. juna, na Glavnoj bini nastupaju Ritam nereda, Brkovi, Sharks, Snakes and Planes, S.A.R.S. i Zabranjeno pušenje, dok a na „Gardenu“ Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Styptic, Forever Storm i Samostalni referenti. Programi počinju od 20 sati.

FOTO: Igor Lazarević

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime