Počeo 22. Međunarodni lutkarski festival “Zlatna iskra”

0
246

Premijerom predstave „Bambi“ u režiji Jakuba Maksimova a izvođenju Pozorišta za decu Kragujevac, sinoć je otvoren 22. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“. Zbog svetske pandemije ovogodišnji festival održava se u kraćoj formi – sa manjim brojem predstava i dužinom trajanja.

Do 20. novembra kragujevačka publika uz primenu protivepidemijskih mera moći će da pogleda lutkarske predstave pozorišta iz Maribora, LJubljane, Praga, Mostara, Novog Sada i Kragujevca. I ove godine Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i grada Kragujevca.

Poslednjeg dana festivala, 20. novembra, u Pozorištu za decu će Pozorište lutaka iz Mostara odigrati predstavu „Bajka o izgubljenom vremenu“ u 10 sati, a u Knjaževsko srpskom teatru Pozorište mladih iz Novog Sada u 12 sati predstavu „Na vukovom tragu“.

U okviru pratećeg programa festivala biće izvedena predstava „Tihi dečak“ Pozorišta za decu iz Kragujevca, 20. novembra u 18 sati.

Zbog primene higijensko-epidemioloških mera, odnosno obaveznog nošenja maski i poštovanja fizičke distance između posetilaca i izvođača, mesta u sali nisu numerisana.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime