Počelo testiranje kandidata za popisivače

0
753

U prostorijama koje koristi Popisna komisija za teritoriju grada Kragujevca počelo je testiranje kandidata za popisivače, koji će ukoliko budu izabrani  sprovoditi popisne radnje u predstojećem Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine koji će se obaviti u periodu 1. do 31. oktobra.

Tri Komisije za izbor popisivača će u toku dana izvršiti kontrolu  propisane dokumentacije kandidata koji su pozvani na testiranje i ukoliko kandidati dokumentuju navode iz prijave uputiti ih na proveru poznavanja rada na računaru.  Planirano je da se testira po 25 kandidata istovremeno po jednom terminu, ukupno 450 kandidata.

Testiranje kandidata za popisivače na isti način i po istoj proceduri nastaviće se i sutra, 14. avgusta 2022. godine, kada će se testirati još 435 kandidata za popisivače.

U skladu sa uputstvima i procedurama propisanim od strane Republičkog zavoda za statistiku, od 885 na testiranje pozvanih kandidata izabraće se 433 kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku.

U slučaju da nadležna komisija ne izabere potreban broj popisivača, usled toga što se  kandidati ne odazovu na testiranje, ne dostave propisanu dokumentaciju,  dostave dokumentaciju kojom ne dokumentuju navode iz prijave na javni poziv, ne ostvare potreban broj bodova na testu poznavanja rada na računaru, komisija će u narednim danima sa objavljene Rang liste kandidata pozvati narednu grupu kandidata koja je ostvarila najveći broj bodova.

Republički zavod za statistiku propisao je da se Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku objavljuje 20. avgusta 2022. godine u 16,00 časova, do kada bi sve komisije sa teritorije Republike Srbije,  morale da završe aktivnosti vezane za izbor kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime