Počeli “Šumadijski dani šljive”

0
1000

Pucnjem iz trešnjevog topa, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije Tomica Radosavljević, u prisustvu brojnih gostiju i meštana, označili su zvaničan početak trodnevne manifestacije „Šumadijski dani šljive“ u Stragarima.

Cilj manifestacije, čiji je pokrovitelj grad Kragujevac, jeste promocija privrede, poljoprivrede, verskih i turističkih potencijala i znamenitosti ovog kraja.

“Ovo je mesto dobrih i vrednih domaćina i domaćica, najvećih prozvođača šljive i proizvoda od voća, kraj koji čuva i neguje narodnu tradiciju i domaću radinost. Sve to spojeno je u jedan bogat i sadržajan program. Želimo da Šumadiju udahnete punim plućima”, poručio je Bojan Pavlović direktor Gradske turističke organizacije.

Ceremoniji otvaranja prethodio je koncert Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević.

Manifestaciju „Šumadijski dani šljive“, svojim koncertom upotpunio je Miroslav Ilić, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih pevača narodne muzike na Balkanu.

U subotu, 30. jula na Velikoj bini kod Lovačkog doma,  nastupiće jedna od najtalentovanijih i najcenjenijih pevačica Snežana Đurišić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime