Počele radionice “Karavana kulture govora”

0
746

U partnerskoj organizaciji Kancelarije za mlade grada Kragujevca i Udruženja „Izražajnost“, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, počele su dvodnevne edukativne radionice Karavana kulture govora ”Progovori da vidim ko si”.

Sa mladima od 15 do 30 godina u sali Skupštine grada radiće predavači diplomirani glumci Slobodan Roksandić, master komunikolog, Milan Bosiljčić i Marko Milovanović.

“Radionicama pokušavamo da poboljšamo govorne navike učesnika, okrenuti smo mladima jer smo svedoci da danas dikciju, način govorenja, usmeno izražavanje ne uče ni približno dovoljno. Tokom trajanja radionica učesnici dobiju jasan odgovor zašto je važno da radimo na razvoju usmenog izražavanja nezavisno od toga čime će se baviti. Rad na usmenom izražavanju potreban za sve a ne samo za one koji se bave profesionalno glasnim govorom. Ako im jedna ideja, rečenica ili vežba ostane i preispitaju sebe, mi smo već mnogo napravili. Radionice su interaktivne, učesnici vežbaju, analiziraju sebe i druge. Knjige su korisne, daju dobar podsticaj ali dobar govornik se postaje u praksi”, kaže Slobodan Roksandić, diplomirani glumac, master komunikolog i autor knjige ”Progovori da vidim ko si”.

Predstavnik udruženja i predavač na radionicama, glumac Milan Bosiljčić kaže da je udruženje nastalo sa ciljem razvoja kulture govora prvenstveno kod prosvetnih radnika a zatim i kod dece i mladih.

Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Udruženju je pre tri godine dalo podsticaj za pokretanje kampanje ”Negujmo srpski jezik” u okviru koje je Karavan kulture govora ”Progovori da vidim ko si” obišao više od 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime