Počela vakcinacija i u Zavodu “Male Pčelice”

1
925

U Zavodu za zbrinjavanje odraslih „Male pčelice“ u Kragujevcu počela je vakcinacija i danas će u toj ustanovi biti vakcinisano 120 korisnika. Takođe, u toku je vakcinacija i u Gerontološkom centru, Kliničkom centru i Domu zdravlja.

Prema nezvaničnom saznanju agencije Beta u zavodu “Male Pčelice”, izbor prve grupe za vakcinaciju, od ukupno 900 korisnika ustanove, napravljen je na osnovu lekarskih pregleda i saglasnosti.

Jedan broj korisnika, njih 45 koji su stariji od 65 godina su sami pristali na vakcinaciju dok su za 75 to učinili staratelji.

Vakcinisanje korisnika u „Malim pčelicama“ obavljaju četiri ekipe Doma zdravlja.

U Zavodu se takođe sprovodi anketiranje zdravstvenih radnika o vakcinaciji.

Prema saznanju Bete sutra bi trebalo da bude nastavljena vakcinacija u Gerontološkom centru gde je do sada vakcinu protiv koronarusa primilo 50 korisnika. U ovoj ustanovi očekuju i početak vakcinacije zdravstvenih radnika.

U Kliničkom centru Kragujevac je do sada vakcinisano oko 360 zdravstvenih radnika. Kako je Beti rekao direktor prof. dr Predrag Sazdanović očekuje se da bude vakcinisano još 60 „kada im istekne mesec dana od bolesti“.

Portparolka Doma zdravlja u Kragujevcu Danijela Petrović je rekla Beti da je u ovoj ustanovi vakcinisano 40 zdravstvenih radnika Fajzerovim vakcinama koje su „pretekle“ iz Kliničkog centra.

Prema njenim rečima, namenska vakcinacija zdravstvenih radnika Doma zdravlja očekuje se sledeće sedmice.

1 KOMENTAR

  1. Jadni ljudi. Gledam kako je u drugim zemljama isto tako I kako koriste stare I nemoćne da isprobaju te grozne nazovi vakcine. Koliko je starih već preminulo nakon špricanja a interesantno je da svuda objavili kako nisu preminuli zbog vakcine već zbog nekih drugih bolesti. Da nisu primili vakcine bilo bi preminuli od korone a ne od tih drugih bolesti. Ja ne znam da li je iko igde objavio od Marta prošle godine koliko je ljudi preminulo zaista od srčanog udara, moždanog udara, karcinoma itd… Sigurno mnogo, mnogo više!!!! Ali ne, sada svi ibolesni maju samo koronu!!! I što je još gore misle da smo glupi I naivni.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime