Počela masovna vakcinacija kineskom vakcinom u Kragujevcu

0
2055

Juče je u Kragujevcu počela masovna imunizacija građana kineskom vakcinom proitvođača Sinofarm, koju će moći da prime svi zainteresovani, a ne samo oni koji su pozvani nakon prijave preko portala eUprava.

U Institut za javno zdravlje Kragujevac stiglo je 3.500 kineskih vakcina koje su distribuirane Domu zdravlja Kragujevac. Imunizacija je organizovana na dva punkta. U Zdravstvenoj stanici broj 5 u naselju Erdoglija vakcinisano je 360 ljudi koji su se prijavili preko portala eUprava i izjasnili za Sinofarmovu vakcinu. Pored toga, svi zainteresovani sugrađani koji se nisu prijavili, a žele da prime kinesku vakcinu, to mogu da učine u Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“.

Punkt, gde je pet ekipa angažovano za masovnu imunizaciju Kragujevčana, obišli su Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu i Vasilije Antić direktor Doma zdravlja.

– U Kragujevcu je formirano 50 ekipa za vakcinaciju koje na deset punktova mogu dnevno da vakcinišu 2.100 lica. Za sve sugrađane koji nisu u prilici da se prijave elektronski, Grad Kragujevac je otvorio Kol centar sa pet brojeva telefona 505-800, 505-811, 505-812, 505-825 i 505-842, na koje zainteresovani mogu da se prijave za vakcinaciju. Naši operateri, nakon popunjavanja upitnika izvršiće prijavu u elektronsku bazu umesto naših sugrađana – kazala je Gordana Damnjanović.

Radno vreme Kol centra je od 8 do 17 sati. Pored toga, nakon vakcinacije, operateri će proveravati zdravstveno stanje sugrađana.

– Imunizacija se danas obavlja na dva punkta u periodu od 8 do 15 sati. U skladu sa svim protivepidemijskim merama u četvrtak i petak vakcinacija će se obavljati samo u hali Gordana Goca Bogojević. U zavisnosti od interesovanja građana, spremni smo da otvorimo i ostale punktove – rekao je Vasilije Antić direktor Doma zdravlja.

Ukoliko je neophodno moguće je angažovati i dodatni broj ekipa iz službe opšte medicine. Narednih dana, prema Antićevim rečima, očekuje se isporuka vakcine Sputnik i vakcine proizvođača Fajzer, ali za sada nema informacija kada i koliko doza.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime