Počela “Književna zona”

0
155

U Pešačkoj zoni, u organizaciji Šumadija sajma, Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ i Ustanove kulture „Koraci“ pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, otvoren je sajam knjiga. „Književnu zonu“.

Manifestaciju je otvorila slikarka Ana Petrović

“Kragujevac volim kao vazduh, vodu, hranu i knjigu, rekla je u svojim stihovima kojima je zvanično otvorila Sajam, Ana Petrović, slikarka. Moj grad je moja inspiracija i veliko zadovoljstvo je da kulturu ’’na noge’’ donesem Kragujevčanima a moja borba je tek počela. Smatram da bi ovakve manifestacije trebalo da se prošire na sve oblasti kulture, da zađe u sve delove grada i sve zaseoke kako bismo podsetili ljude da su sve ovo nekada voleli, samo da su se sada malo uspavali”, rekla je Petrović.

Ceremonija otvaranja započela je svečanom besedom Dejana Aleksića, a u muzičkom delu programa nastupili su umetnici “Muzičkog centra”.

Ove godine će na sajmu više od dvadeset izlagača redstaviti svoja izdanja. Tokom sajamskih dana od 11. do 15. maja u Pešačkoj zoni od 9 do 21 sat održavaće se bogat književni program SKC-a, Doma omladine, CZNKB Abrašević, Udruženja pisaca Kragujevca, Književne zajednice Kragujevca uz predstavljanje poznatih i. novih naslova.

U slučaju loših vremenskih prilika program će se održavati u galerijskom prostoru Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime