Počela “Dečija nedelja”

0
555

“Dečija nedelja” u Kragujevcu zvanično je otvorena danas u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, programom koji su izveli predškolci PU “Nada Naumović“ i PU “Đurđevdan“.

“Dečiji nedelju” je otvorila Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu koja je istakla da je “Dečija nedelja” prvi put obeležena 1934. godine na predlog organizacije Prijatelji dece Srbije, a u Kragujevcu 1987. godine kada je zvanično postala i deo zakonske regulative, Zakona o društvenoj brizi o deci.

Ovogodišnja “Dečija nedelja” koja se održava pod sloganom “Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta“, sastoji se od niza programa namenjenih deci, mladima, njihovim roditeljima i bakama i dekama.

Manifestacija “Dečija nedelja” se svake godine održava u oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na prava deteta, potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime